Salarisverwerking/loonadvies

Salarisverwerking omvat veel meer dan alleen meer het berekenen van bruto naar netto. U krijgt te maken met veel wet-en regelgeving. Het gaat dan om zaken als loonbelasting, werkkostenregeling, arbeidsrecht, verzuimproblematiek en sociale verzekeringen.

Salarisadministratie

Iedere onderneming is gebaat bij een accurate salarisverwerking. Het verzorgen van de salarisadministratie met bijbehorende loonstroken en aangiften loonheffing is een maandelijks terugkerend proces. Kwaliteit en continuïteit zjin hierbij van groot belang. Door de steeds verder gaande ontwikkelingen en veranderende wet-en regelgeving verdient de salaris-en personeelsadministratie steeds de volle aandacht. Een belangrijk onderdeel voor tevreden werknemers is dat de salarisspecificatie juist, duidelijk en inzichtelijk is. En dat kunt u aan ons overlaten.

Loonbelasting & sociale zekerheid

De sociale verzekeringen in Nederland kennen de werknemersverzekeringen en de volksverzekeringen. Dit is complexe, steeds veranderende regelgeving, waarbij de juiste toepassing essentieel is. Onze afdeling loonadvies is op de hoogte van de wet-en regelgeving. Wij denken proactief met u mee, zodat de regelingen juist worden toegepast en u mogelijk premies kunt besparen. Dit geldt uiteraard ook voor de regelgeving rondom de loonbelasting.

Wij adviseren en begeleiden onder meer bij:

  • De juiste wijze van invoeren van de werkkostenregeling (WKR)
  • Werknemers slim belonen
  • Controle van de Belastingdienst. Wat nu?
  • Subsidieregelingen / premiekortingsregelingen
  • Arbeidsongeschiktheid en re-integratie
  • Beloning DGA

Op deze manier helpen wij u om op personeelskosten te besparen.

Arbeidsrecht

Ook kunnen wij u van dienst zijn bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden.

Voorkomen is beter dan genezen, maar soms ontstaan er in de arbeidsverhouding juridische conflicten. Ook hierbij kunnen wij u begeleiden, meestal in samenspraak met een arbeidsjurist. Zo wordt u behoed voor juridische valkuilen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook het contactformulier invullen.